• Imprimeix

1 de desembre. Dia Mundial de la Sida

130 entitats s'adhereixen aquest any al comunicat conjunt

29/11/2018 19:11
cartell del Dia Mundial de la Sida

Cada 1 de desembre des de fa més de 30 anys, persones de tot el món uneixen esforços per fomentar la conscienciació en relació amb el VIH/sida.

La Generalitat de Catalunya es suma a aquesta diada fent difusió de les estratègies que estan a l’abast de la població per fer front a la infecció i elaborant un comunicat conjunt al qual s’adhereixen més de 130 entitats públiques i privades.

Sota el lema «Esforç conjunt cap a una resposta positiva» aquest any es reivindica garantir una atenció de la salut universal i equitativa.

A més, la desinformació condueix a la discriminació, a l’empitjorament de la salut i a un empobriment de la societat.

Prova del VIH: respecta la finestra

Aquest any el Departament de Salut difon un vídeo per explicar com fer-se correctament la prova del VIH. La prova detecta els anticossos que ha generat el cos humà en resposta a la infecció i ho fa a partir dels tres mesos del contagi. De manera que cal deixar passar tres mesos per fer-se la prova després de la conducta de risc per evitar un fals negatiu.

Objectiu d'ONUSIDA: acabar amb la sida l'any 2030

La comunitat internacional ha assumit el compromís de posar fi a l'epidèmia com a amenaça per a la salut pública al 2030, objectiu que forma part de l’Agenda 2030 pel desenvolupament sostenible, aprovada per l’Assemblea de les Nacions Unides. 

El darrer informe d'ONUSIDA, el Programa de les Nacions Unides per al VIH, estima que hi ha 36,9 milions de persones VIH positives a tot el món i 1,8 milions de nous diagnòstics durant el 2017.

El lema: «Esforç conjunt cap a una resposta positiva»