• Imprimeix

100.000 alumnes participen avui a les Proves Cangur

S’hi han inscrit un total de 1.776 centres educatius de tot Catalunya, i s’ha augmentat la participació en un 6% respecte a l’edició de l’any passat

16/03/2017 09:03
mates

Un total de 106.800 alumnes de primària, ESO i Batxillerat realitzen avui les Proves Cangur de resolució de problemes matemàtics. Es tracta d’un concurs per estimular i motivar l’aprenentatge de les matemàtiques a través de problemes plantejats com una diversió intel·ligent. La convocatòria consisteix en una prova d’entre 20 i 30 reptes matemàtics –en funció de l’edat-, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema.

Els premis Cangur, organitzats per la Societat Catalana de Matemàtiques amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament, van néixer l’any 1996 als territoris de parla catalana, seguint l’exemple de Kangorou, un joc de Matemàtiques creat el 1991 a França. Aquest model francès s'ha propagat a través de l'Associació Cangur sense Fronteres (Kangourou Sans Frontières), creada el 1995, i actualment s’ha estès a 49 països amb més de 6 milions d’alumnes inscrits, segons dades de la mateixa organització.

El concurs té l’objectiu d’estimular i motivar l’aprenentatge de les matemàtiques entre l’alumnat