• Imprimeix

XXVIII Premi Internacional Catalunya

Els doctors rebran el premi el pròxim 25 d’octubre, en un acte solemne que tindrà lloc al Palau de la Generalitat

22/07/2016 13:07
El president Puigdemont amb la doctora Anna Veiga, durant la roda de premsa en què s’ha anunciat els guanyadors de la XXVIII edició del Premi Internacional Catalunya

El president Puigdemont amb la doctora Anna Veiga, durant la roda de premsa en què s’ha anunciat els guanyadors de la XXVIII edició del Premi Internacional Catalunya

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciat aquest migdia que els doctors Josep Baselga, Manel Esteller i Joan Massagué han estat els guanyadors del XXVIII Premi Internacional Catalunya “per la seva revolucionària tasca, especialment en la recerca oncològica, amb la qual han contribuït significativament a l’avenç de la biomedicina mundial”. Aquesta és la primera vegada des de la creació del guardó el 1989 que el guanya un català.

Els tres doctors rebran la distinció en un acte solemne, presidit pel cap del Govern, que tindrà lloc el pròxim 25 d’octubre a les 19 hores, al Palau de la Generalitat.

Els tres guardonats treballen en el camp de l’oncologia: el doctor Basselga té una vessant més clínica, i també de recerca; el doctor Massagué es dedica més a la recerca fonamental; i el doctor Esteller és un investigador de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA).

El Premi Internacional Catalunya
El Premi Internacional Catalunya, creat per la Generalitat el 1989, es concedeix anualment a aquelles persones que han contribuït decisivament amb el seu treball creador a desenvolupar els valors culturals, científics o humans arreu del món. En la convocatòria d’enguany han concorregut un total de 138 candidatures provinents de 57 països, presentades per 246 institucions i pels mateixos membres del jurat. L’any passat va ser guardonada amb el Premi l’antropòloga i primatòloga britànica Jane Goodall.

Els guanyadors són els oncòlegs Josep Baselga, Manel Esteller i Joan Massagué