• Imprimeix

Connecta't al català

La inscripció es farà durant tot el mes de setembre i fins a mitjan octubre

12/09/2016 13:09
Cartell del programa

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ofereix aquesta tardor cursos per a adults sota el programa ‘Connecta’t al català’, que inclou cursos de tots els nivells, des de l’inicial fins al superior (C2), que es poden fer de forma presencial, en línia o combinant les dues modalitats. També s’hi inclouen cursos especialitzats per a sectors professionals i càpsules formatives d’aspectes concrets per millorar l’expressió oral i escrita, i activitats per practicar fora de l’aula, entre les quals destaca el programa Voluntariat per la llengua. La inscripció es farà durant tot el mes de setembre i fins a mitjan octubre.

Els 22 centres de normalització lingüística, en els 146 punts d’atenció del CPNL, cobreixen l’oferta dels diferents nivells de llengua: inicial, elemental, bàsic, intermedi, suficiència i superior, en les modalitats presencial, en línia i combinada.

Tipus de cursos
EL CPNL organitza cursos generals de 45, 90 i 120 hores, però també de 6 a 10 hores per consolidar coneixements o per tractar aspectes puntuals de la llengua. A més dels presencials, se’n poden fer en línia mitjançant la plataforma virtual Parla.cat i també d’altres que combinen les classes presencials i a distància.

Per a les empreses i institucions, el CPNL adapta i dissenya cursos a mida i d’especialitzats d’aprenentatge en l’entorn laboral, orientats a millorar l’expressió oral: Atenció telefònica, Parlar per comunicar, Com fer exposicions orals, etc. També pensats per millorar l’expressió escrita: Articles d’opinió: saber escriure amb arguments, Escriure a la xarxa, etc. Finalment, també hi ha sessions de resolució de dubtes lingüístics amb els recursos disponibles a la xarxa, com ara Aplicació de recursos lingüístics a la xarxa.

Els cursos generals de català organitzats pel CPNL segueixen els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística. Si es superen, s’obté un certificat oficial que té correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).

El web del CPNL disposa d’un cercador de cursos que permet buscar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat.

Nova programació de cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística