• Imprimeix

"Entra a casa teva"

Nova campanya de govern obert de la Generalitat per fomentar la participació, la transparència i l’accés a les dades

04/10/2016 08:10
Imatge de la campanya

Imatge de la campanya

El Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència ha posat en marxa la campanya institucional “Entra a casa teva”, que pretén conscienciar la ciutadania sobre el concepte de govern obert i posa a la seva disposició el conjunt d’instruments que permeten l’accés a la informació pública, la consulta de dades obertes i la participació en la presa de decisions polítiques.

La campanya també posa el focus en el nou web governobert.gencat.cat, l’eina que engloba tots els instruments de govern obert per tal que la ciutadania pugui mantenir-se activa, així com deliberar i participar en el disseny i l’execució de polítiques públiques. El web presenta els tres grans eixos actius de govern obert: la transparència, les dades obertes i la participació, i és l’espai on la Generalitat de Catalunya publica informació institucional, documentació relativa a la gestió econòmica, a l’acció de govern i la seva normativa, i fa públics els contractes, convenis i subvencions, etc. L’espai també permet que tothom pugui saber què passa a la Generalitat, i facilita i fomenta la participació de la ciutadania en els assumptes públics.

“Entra a casa teva” es difondrà fins al 20 d’octubre als mitjans de comunicació i a les xarxes socials, a través del nou perfil @governobertcat i @exteriorscat. En les imatges gràfiques de la campanya hi apareixen ciutadans i ciutadanes que, en escenaris emblemàtics i reconeguts de la Generalitat, consulten documents i dades públics.

La campanya forma part d’un ampli conjunt de mesures impulsades pel Govern en el camí de la transparència i el govern obert, com ara el Codi de conducta dels alts càrrecs, aprovat el darrer mes de juny, el Decret llei en matèria de contractació pública, o la creació de la comissió interdepartamental encarregada de fer efectiva la Llei de transparència.

S’ha publicat el web governobert.gencat.cat que conté tots els instruments per facilitar que la ciutadania participi en el disseny i l’execució de polítiques públiques