• Imprimeix

Premi Internacional Catalunya 2016

El cap de l’Executiu ha lliurat el Premi Internacional Catalunya als tres oncòlegs en un acte solemne al Palau de la Generalitat

26/10/2016 09:10
El president Puigdemont, amb els tres guardonats.

El president Puigdemont, amb els tres guardonats.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha lliurat el XXVIII Premi Internacional Catalunya als doctors Josep Baselga, Manel Esteller i Joan Massagué en un acte al Palau de la Generalitat. Després de felicitar els tres guardonats i agrair-los la seva tasca, el cap de l’Executiu ha afirmat que “els mèrits científics dels tres doctors són àmpliament coneguts i reconeguts, a casa, però sobretot a nivell mundial”.

Durant l’acte de lliurament, que ha tingut lloc en el decurs d’una cerimònia solemne al Saló de Sant Jordi Palau de la Generalitat, també han intervingut els tres guardonats. El doctor Baselga s’ha referit als nous tractaments immunològics que, ha explicat “continuaran revolucionant les teràpies contra el càncer”. Per la seva banda, el doctor Esteller ha posat en valor que des de Catalunya “es tingui en compte la recerca, que es reconegui la investigació com un valor destacat d’un país”. I el doctor Massagué ha fet esment dels deu principis, que sostenen l’edifici de la ciència, als quals ha comparat amb un 4 de 10 del món casteller.

138 candidatures de 57 països
En aquesta edició del Premi Internacional Catalunya hi han concorregut un total de 138 candidatures provinents de 57 països, presentades per 246 institucions i pels mateixos membres del jurat.

Segons l’acta del jurat, feta pública el passat 22 de juliol, els tres oncòlegs han estat distingits amb el Premi Internacional Catalunya “per la seva revolucionària tasca, especialment en la recerca oncològica, amb la qual han contribuït significativament a l’avenç de la biomedicina mundial”.

El Premi Internacional Catalunya, creat per la Generalitat el 1989, es concedeix anualment a aquelles persones que han contribuït decisivament amb el seu treball creador a desenvolupar els valors culturals, científics o humans arreu del món. L’any passat va ser guardonada amb el Premi l’antropòloga i primatòloga britànica Jane Goodall.

Els oncòlegs Josep Baselga, Manel Esteller i Joan Massagué reben el guardó