• Imprimeix

Inici del període de presentació de la Declaració Única Agrària 2017

El conjunt d'ajuts directes i associats a la DUN representa una aportació de més de 365 milions d’euros per al sector agroalimentari i forestal català

01/02/2017 16:02
Inici del període de presentació de la Declaració Única Agrària

A partir de l’1 de febrer i fins al 2 de maig es pot presentar la Declaració Única Agrària (DUN), la declaració anual que han de presentar els titulars de les explotacions agràries i que permet sol·licitar diversos ajuts associats com el pagament bàsic, els ajuts associats agraris i ramaders i els ajuts associats al Contracte Global d’Explotació (CGE).

El  Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació posa a disposició de les persones declarants diverses eines que en faciliten la presentació. S’han establert convenis amb 75 entitats col·laboradores, que representen 796 punts d’atenció al ciutadà repartits arreu de totes les comarques de Catalunya.  Així mateix, el web del Departament conté un espai amb informació específica sobre la DUN i envia als declarants de l’any 2016 un correu electrònic amb la contrasenya per poder fer la declaració DUN 2017, consultar les dades i la informació gràfica de l’explotació declarades els anys anteriors.

Com a novetat d’enguany els declarants podran disposar de la informació corresponent del nom del titular i número del Pla de Gestió de les Dejeccions Ramaderes (PDGR) de cadascuna de les parcel·les que van declarar a la DUN 2016.

El conjunt d'ajuts directes i associats a la DUN representa una aportació de més de 365 milions d’euros per al sector agroalimentari i forestal català.

Per facilitar-ne la tramitació s’estableixen més de 796 punts d’atenció al ciutadà