• Imprimeix

Subvencions per a l’autoconsum elèctric fotovoltaic

Nova línia d'ajuts per a l'adquisició de bateries per aprofitar l'electricitat solar que capten els sostres i terrats dels habitatges

28/09/2017 13:09
Energia solar fotovoltaica

L’Institut Català de l’Energia ha obert la línia d’ajuts per a la instal·lació de bateries que permetin convertir els sostres i terrats dels habitatges en la seva principal font d’energia. En total, es posaran fins a 360.000 euros a disposició de les famílies i comunitats de propietaris perquè puguin instal·lar bateries d’ió-liti que emmagatzemin l’energia elèctrica generada per les plaques fotovoltaiques que hi estiguin associades.

La instal·lació de bateries maximitza l’aprofitament de l’electricitat que es pot generar als habitatges a partir de l’energia solar fotovoltaica, ja que permet emmagatzemar-la i utilitzar-la en qualsevol altre moment, encara que no hi hagi Sol. Emmagatzemar l’electricitat d’origen renovable és un pas previ i necessari per a la creació de comunitats solars que intercanviïn l’energia entre diferents ciutadans o indústries.

Els ajuts seran de fins al 70% del cost de la bateria i equips associats, amb un màxim de 5.000 euros per instal·lació. El termini per presentar les sol·licituds és del 29 de setembre al 13 d’octubre de 2017.

La mesura està dirigida tant a particulars com a comunitats de propietaris, de manera que puguin aprofitar els terrats i els sostres dels seus habitatges per generar electricitat per a la seva llar o per a les zones comuns dels edificis.

El termini per presentar les sol·licituds és del 29 de setembre al 13 d’octubre de 2017