• Imprimeix

Horari comercial d’hivern

A partir de l’1 d’octubre l’hora de tancament dels comerços és a les 21 h com a màxim

02/10/2017 11:10
botiga

L’1 d’octubre s’inicia l’horari comercial d’hivern, que estableix que els comerços han de tancar com a màxim a les 21 hores i fins a les 6 hores fins al mes de maig, tal com estableix la Llei 18/2017, d’1 d’agost, de Comerç, Serveis i Fires. Pel que fa a l’horari d’estiu, del juny al setembre, l’obligació de tancament és entre les 22 h i les 7 h. Aquesta previsió legal respon a la voluntat d’afavorir la conciliació familiar i de contribuir a la reforma horària.

La llei catalana de comerç estableix que, de forma general, els comerços catalans, poden obrir fins a 75 hores setmanals, com a màxim, repartides de dilluns a dissabte, sempre dins les franges horàries indicades per als horaris comercials d’hivern i d’estiu.

Festius de tancament obligatori
Els establiments comercials han de romandre tancats amb caràcter general els dies 1 i 6 de gener, el diumenge i el dilluns de Pasqua, l'1 de maig, el 24 de juny, l'11 de setembre i els dies 25 i 26 de desembre.

Diumenges i festius d’obertura opcional
El nombre de diumenges i festius en què poden romandre oberts els establiments és de vuit l'any, que per al 2017 són l'1 de novembre, i el 6, el 8, el 10, el 17 i el 24 de desembre. A banda d’aquests, cada ajuntament fixa dos festius més per al seu àmbit territorial municipal.

Aquesta previsió legal respon a la voluntat d’afavorir la conciliació familiar i de contribuir a la reforma horària

Més informació