• Imprimeix

Campanya de vacunació contra la grip

La campanya de vacunació contra la grip començarà el 23 d'octubre

19/10/2017 14:10
Cartell de la campanya 2017-2018

Cartell de la campanya 2017-2018

El Departament de Salut posarà en marxa el dilluns 23 d’octubre la campanya de vacunació contra la grip, 2017-2018 amb l’objectiu d’evitar les complicacions d’aquesta malaltia en les persones amb problemes de salut crònics, edat avançada o altres condicions que les fan especialment susceptibles als seus efectes. Enguany s’han distribuït 1,2 milions de vacunes entre els centres vacunals i els centres d’atenció primària, i es calcula que la durada de la campanya sigui de dos mesos.

La vacunació contra la grip s’adreça especialment a:

  • persones que pateixen problemes de salut crònics.
  • Persones internades en residències de gent gran, centres sociosanitaris, etc.
  • Dones embarassades.
  • Persones amb obesitat mòrbida.
  • Majors de 60 anys d’edat.
  • Professionals de la salut i cuidadors.
  • Policies, bombers, personal de protecció civil i d’emergències sanitàries.
  • Treballadors d’institucions sanitàries.

Vacunació durant l’embaràs
La grip afecta entre el 5% i el 20% de la població i enguany la campanya se centra en la vacunació de dones embarassades, ja que és un col·lectiu de risc molt importat. Actualment, només es vacuna un 3% de les embarassades, molt lluny de la cobertura de la tos ferina que supera el 80%. Des de l’Associació Catalana de Llevadores es recorda que la vacuna és la millor protecció contra la grip per a les embarassades i els nadons, ja que es generen anticossos protectors que es transmeten al fetus i perduren en els primers mesos de vida.

Implicació de les farmàcies
Com a novetat i amb l’objectiu d’augmentar les taxes de cobertura vacunal, les 3.183 farmàcies comunitàries de tot Catalunya s’implicaran amb la campanya impulsant la vacunació de les persones que pertanyen als grups de risc i que freqüenten la farmàcia habitualment; així com també entre els més de 7.000 professionals. A ,més a més, durant el mes d’abril les farmàcies realitzaran una enquesta als usuaris per conèixer el percentatge de població de risc vacunada usuària de l’oficina de farmàcia.

L’activitat gripal a Catalunya durant la temporada 2016-2017 va ser moderada amb 601 casos greus confirmats pel virus de la grip. La majoria de casos eren persones no vacunades, entre les quals hi va haver 90 defuncions.

L’objectiu d’aquest any és augmentar la vacunació en dones embarassades, situada a Catalunya aproximadament en un 3%

Més informació