• Imprimeix

Setmana Europea de la prova del VIH i les hepatitis

Del 23 al 30 de novembre, amb l’objectiu de promoure la detecció precoç i incentivar la realització de les proves

26/11/2018 10:11
Setmana VIH

Catalunya se suma a la Setmana Europea de la Prova del VIH i les hepatitis del 23 al 30 de novembre amb l’objectiu de promoure la detecció precoç d’aquestes malalties i d’incentivar la realització d’aquestes proves. A Catalunya, un nombre elevat de persones que estan infectades pel VIH i les hepatitis víriques ho desconeixen. Per aquest motiu cal seguir fent ressò i recordar a la població la importància de la detecció precoç.

Fer-se les proves permet conèixer al més aviat possible si s’està infectat i, d’aquesta manera, poder beneficiar-se d’un seguiment mèdic, accedir a un tractament eficaç que millori la qualitat de vida, així com adoptar les mesures necessàries per evitar la reinfecció i la transmissió.

Fer-se les proves
Les proves es poden sol·licitar de forma confidencial, voluntària i gratuïta al metge de capçalera. També a la Unitat d’Infeccions de Transmissió Sexual de Drassanes (Barcelona) i a 12 ONG d’ajuda a la prevenció del VIH. A Catalunya hi ha 128 farmàcies acreditades on es fa el test ràpid de detecció de la infecció pel VIH. Per a més informació cal trucar al 061 CatSalut Respon.

En el moment de fer-se les proves, l’usuari pot resoldre qualsevol dubte, rebre suport i orientació amb totes les garanties de confidencialitat del resultat. Aquesta setmana de campanya permet fer difusió d’unes proves que es poden realitzar durant tot l’any.

A Catalunya hi ha 128 farmàcies acreditades on es fa el test ràpid de detecció de la infecció pel VIH