• Imprimeix

Marató de donants de sang

Del 12 al 19 de gener podeu reservar hora

12/01/2018 13:01
imatge de la campanya

El Banc de Sang posa en marxa la campanya més gran de donació de sang de l’any amb la Marató de Donants de Sang de Catalunya, que se celebra del 12 al 19 de gener als principals hospitals i el 12 i 13 de gener al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Enguany, el lema és “La superexperiència de la donació de sang. Molt més del que dones”.

En total, s’esperen aconseguir 8.000 donacions de sang que permetin remuntar les reserves després de les festes de Nadal, un període en què tradicionalment baixen les donacions al voltant d’un 25% pel canvi d’hàbits de la ciutadania. A més, l’epidèmia de grip suposarà una baixada del 15% en nombre de donacions, ja que una no pot donar sang fins a 15 dies després d’haver-se recuperat.

Reserva d’hora
Per participar a la marató podeu reservar hora al web per donar sang en un dels punts de donació que hi ha per tot Catalunya, tot i que no és imprescindible.

L’experiència de donar sang
Tot imitant les caixes regal d’experiències que s’han fet populars en els darrers anys, la Marató de Donants de Catalunya també comptarà amb la seva pròpia experiència per regalar. Es tracta d’un desplegable equivalent a una caixa d’experiència que es regala i anima a donar. Hi ha diverses experiències:

  • Escapada a donar sang. Una ràpida, agradable i altruista donació de sang per salvar 3 vides
  • Desconnecta 20 minuts. I connecta 3 persones a la vida!
  • 100% Bon rotllo. Vine a donar sang, i torna a casa amb un somriure
  • 100% Solidaritat. Viu una de experiència 100% altruista
  • Donació per a 3. Salva 3 vides amb un sol gest
  • Bateig de donació. Salva vides per primera vegada
  • Donació en grup. La màgica experiència de salvar vides junts

A més a més, a partir de la Marató també, tots els donants rebran uns SMS quan la seva sang s’enviï a un hospital per tractar un pacient.

La Marató d’enguany se centra en “L’experiència de la donació” per remuntar les reserves de sang al gener