• Imprimeix

S’incrementa la inserció laboral dels graduats en FP

Per primera vegada en 8 anys, són més els que troben feina que els que continuen estudiant

13/02/2018 13:02
Portada de l'Informe de la Inserció laboral dels ensenyaments professionals 2017

Portada de l'informe

Només nou mesos després d’haver finalitzat els estudis en FP un 54% dels graduats ja estan inserits en el mercat laboral, és a dir, que treballen o combinen la feina amb els estudis. Per primera vegada en vuit anys són més els graduats que troben feina que els que continuen la formació. Aquesta dada es desprèn de l’estudi d’Inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals 2017, que analitza la situació laboral i formativa dels graduats al 2016.

Menys atur per als graduats en FP
Les dades de l’informe posen de manifest que per als graduats en ensenyaments professionals l’atur és inferior a la mitjana de Catalunya i molt per sota de l’atur juvenil. Els graduats superiors desocupats són un 10% i els graduats mitjans representen un 9%, mentre que la mitjana d’atur dels joves catalans se situa en el 32%, i la de l’atur de Catalunya és d’un 15%. Pel que fa als graduats en FP dual, la inserció laboral als nous mesos encara és superior, arriba al 71%

Més qualitat de l’ocupació
La qualitat de l’ocupació dels graduats ha millorat sensiblement, ja que el nombre de contractes indefinits ha augmentat fins als 32% i també la remuneració, que està tendint a l’alça des de 2013.

Les famílies professionals amb més sortida
Al grau mitjà, la família que té una major inserció és la de Sanitat, amb un 60% de graduats amb feina, seguida dels Serveis socioculturals i a la comunitat (46%). Pel que fa als graduats superiors, els graduats en Hoteleria i Turisme són els que estan més inserits (70%), seguits dels graduats en Informàtica i comunicacions.

Consulteu l’informe per saber totes les dades estadístiques.

El 70% dels graduats en la branca d’hoteleria i turisme entren en el mercat laboral en els primers nou mesos després d’acabar els estudis

Més informació