• Imprimeix

Funiculars de Montserrat fora de servei

El de la Santa Cova i el de Sant Joan no funcionaran fins al març

14/02/2018 12:02
Funicular de la Santa Cova

Funicular de la Santa Cova

El servei de funicular que ofereix Ferrocarrils de la Generalitat a Montserrat està suspès temporalment. Concretament, afecta al funicular de la Santa Cova i al funicular de Sant Joan.

  • Santa Cova: Fora de servei fins al 9 de març a causa de la revisió anual.
  • Sant Joan: Fora de servei fins al 16 de març per la renovació de la sala de màquines.

D’altra banda, el funicular de Gelida té interromput el servei de manera provisional. El trajecte es realitza de forma substitutòria amb autobús.

Funicular de Sant Joan
Ofereix una impressionant panoràmica de la muntanya de Montserrat, des d'una alçada de 1.000 metres d'altitud sobre el nivell del mar. A l'estació superior de Sant Joan es pot visitar l'Aula de Natura, on es pot conèixer la història de la muntanya, les seves característiques climàtiques i la seva fauna i flora. I al cim, des del pla de les Taràntules, els visitants poden fer algunes de les excursions o passejades que es troben senyalitzades, amb diferents nivells de dificultat i de durada, pel que s’adapten a tots els públics.

Funicular de la Santa Cova
Uneix el santuari amb la cova, la capella troglodítica adossada a la roca on, segons la llegenda, uns pastors van trobar la imatge de la Mare de Déu de Montserrat. El funicular arriba a la plaça on comença el Rosari monumental, el conjunt escultòric a l'aire lliure més important del modernisme català, amb obres d'Antoni Gaudí i Josep Llimona, entre d'altres. També hi ha una exposició dedicada als funiculars, el seu funcionament i la seva història. El funicular recorre un traçat de 262 metres i supera un desnivell de 118 metres.

El funicular de Gelida té interromput el servei de manera provisional