• Imprimeix

Si arriba el foc, estàs preparat?

Del 15 de juny al 15 d’agost cal vigilar els treballs de la sega pel perill d’incendi

14/06/2018 09:06
Bala de palla en un camp

Es posa en marxa un dispositiu de vigilància del 15 de juny al 15 d’agost amb motiu de la campanya de la sega, per prevenir els incendis al mon agrícola. Els treballs de la sega són una activitat agrària amb risc d'incendi, bàsicament perquè es duen a terme a temperatures molt elevades, humitats baixes i amb una vegetació fàcilment inflamable. A més, aquest perill d'incendi es concentra normalment en unes franges horàries determinades.

El dispositiu està format per efectius del cos d'Agents Rurals de les comarques catalanes on hi ha activitat agrícola relacionada amb la sega de cereal, membres del Grup Especial de Prevenció d'Incendis Forestals  de Forestal Catalana i representants d'Agrupacions de Defensa Forestal  que també participen en la vigilància d'acord amb la seva disponibilitat.

Concretament, el dispositiu abasta 250.000 hectàrees situades en les principals zones cerealístiques de Lleida, Tarragona i la Catalunya Central i es concentra a les comarques de l'Anoia, el Bages, la Conca de Barberà, la Segarra, el Solsonès, la Noguera i l'Urgell.

Recomanacions

  • Abans de segar: Revisar diàriament la maquinària per evitar la presència de residus inflamables.
  • Durant la sega: Cal tenir a ma mitjans d’extinció
  • Després de la sega: Llaurar una franja a les parts exteriors del camp per evitar la continuïtat vegetal al costat de camins, carreteres i massa forestal.

El dispositiu abasta 250.000 hectàrees situades en les principals zones cerealístiques de l'Anoia, el Bages, la Conca de Barberà, la Segarra, el Solsonès, la Noguera i l'Urgell

Més informació

  • Tota la informació sobre la campanya de la sega

    Quines són les zones cerealístiques de Catalunya, què cal fer en cas d’activació del Pla Alfa, quina maquinària està afectada, recomanacions, què cal fer en cas d’incendi i els aspectes legals.