• Imprimeix

L’app 061 CatSalut Respon t’informa d’on són els desfibril·ladors més propers

També t’ensenya com fer primers auxilis amb 15 vídeos

09/07/2018 12:07
Captures de pantalla de l'app 061 CatSalut Respon

Captures de pantalla de l'app 061 CatSalut Respon

L’app 061 CatSalut Respon s’ha actualitzat i ara, a més d’enviar al 061 la localització exacta i les dades de salut de l’usuari en el mateix moment de la trucada, incorpora noves funcionalitats com la localització de desfibril·ladors i 15 vídeos didàctics que ensenyen com fer primers auxilis.

Els desfibril·ladors, al mapa
Catalunya disposa de 700 Desfibril·ladors Externs Automàtics (DEA), que ara es poden localitzar al mapa d’equipaments sanitaris disponible a l’app, juntament amb els hospitals, CAP, CUAP, centres sociosanitaris, centres de salut mental, centres amb atenció continuada, centres de drogodependències i també tota la xarxa de farmàcies de Catalunya.

Els desfibril·ladors estan connectats amb el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) de tal manera que si es mouen de la seva localització habitual emeten una alerta directa al SEM que envia immediatament una ambulància al lloc de l’incident.

Aprendre primers auxilis
L’altra novetat que incorpora l’app són 15 vídeos que ensenyen com fer primers auxilis. En menys de 2 minuts, els professionals del SEM mostren com fer una reanimació cardiopulmonar, com col·locar a l’afectat en posició lateral de seguretat, com detectar un ictus, o com actuar davant una cremada o un ennuegament, entre d’altres situacions.

Més novetats

  • Calendari vacunal vigent i la descripció de les vacunes.
  • Farmàcies que estan de guàrdia.
  • Notificacions personalitzades per comarca.

Més informació