• Imprimeix

Tarifa plana en el transport públic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona

Els desplaçaments entre els 36 municipis de l’AMB ara són d’una zona tarifària

07/01/2019 08:01
Mapa amb les noves zones afectades per la tarifa plana

Mapa amb les noves zones afectades per la tarifa plana

L’Autoritat del Transport Metropolità ha aprovat la creació d’un nou model de tarifa plana per als desplaçaments entre els diferents municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), independentment de la zona tarifària a la qual pertanyin (zones 1, 2A, 2B i 2C).

La mesura s’aplica a partir de l’1 de gener de 2019 a tots els títols integrats, únicament en els trajectes que tinguin origen i destí dins de l’àmbit dels 36 municipis metropolitans (18 de la primera corona i 18 a la segona corona)  que integren l’AMB amb la tarifa equivalent a una zona tarifària.

Per exemple, anar de l’estació de Plaça Catalunya a Barcelona fins a Sant Cugat, ara serà una zona i no dues. O anar de Molins de Rei a Viladecans, o de Cerdanyola del Vallès a Begues, o de Montgat a Pallejà...

Consulteu quins són els municipis que gaudiran de la nova tarifa plana.

L’objectiu d’aquesta mesura és afavorir i facilitar el canvi d'hàbits cap a una mobilitat més sostenible i traspassar usuaris del vehicle privat al transport públic amb l’objecte de reduir les congestions de les principals vies i de la contaminació atmosfèrica.

Per exemple, anar de l’estació de Plaça Catalunya a Barcelona fins a Sant Cugat, ara serà una zona i no dues

Més informació