• Imprimeix

Nou web participa.gencat.cat

És una eina interactiva on la ciutadania opina, contribueix i s'informa

06/11/2018 08:11
participa.gencat.cat

El web es va crear el 2015 per implicar els ciutadans en les tasques de govern amb un llenguatge clar i comprensible. És un espai per construir, juntament amb la ciutadania, un país més obert i transparent, on el talent i la intel·ligència col·lectiva s'utilitza en benefici de la comunitat.

Participa gencat s’ha renovat i ara és una eina de comunicació bidireccional en què es convida als ciutadans a implicar-se en les polítiques públiques.

Com participar-hi

La participació s'estructura en 3 canals:

  • Processos participatius. Participació puntual i concreta que coincideix amb la decisió d’una política pública (aprovació o revisió d’un pla, d’una política pública, d’una actuació, definició d’una estratègia, etc.).
  • Consells de participació. Espais de trobada entre administració i ciutadania per articular debats regulars a l’entorn de polítiques sectorials.
  • Participació en normativa. Tràmits participatius en el procés d’elaboració de les normes: regular alguna matèria, col·laborar en la redacció...

Per accedir-hi, cal registrar-se a participa.gencat.cat i fer propostes o comentar les que ja hi ha.

Gràcies a iniciatives d'aquest tipus, l'Administració pot repensar com es relaciona amb la ciutadania i com pot millorar els processos interns.

Actualment al portal ja hi ha més de 2.000 persones inscrites i més de 930 propostes registrades.

La participació implica als ciutadans en les polítiques públiques

Més informació