• Imprimeix

S’obre la inscripció als cursos de català per a adults del CNPL

Els cursos començaran al gener

27/11/2018 10:11
Aula d'estudis

El Consorci per  a la Normalització Lingüística ha obert les inscripcions per als cursos de català del primer trimestre de l’any 2019 als 22 centres de què disposa. L’oferta està centrada prioritàriament en els nivells inicials i bàsics, que són els que s’adrecen a oferir a la població immigrada la capacitació per entendre i poder usar el català, però també inclou la resta de nivells, des d’elemental a superior, i cursos específics, en modalitat presencial i en línia.

La majoria de cursos que s’inicien el mes de gener són la continuïtat de mòduls iniciats en la convocatòria anterior del mes de setembre, que permeten la incorporació de nous aprenents.

Quins cursos s’ofereixen?
Els cursos generals –des de l’inicial al superior– estan disponibles en les modalitats presencial, en línia –mitjançant el Parla.cat– i també combinada. Disposen de certificació oficial, amb correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).

Al web del CPNL trobareu un cercador de cursos per localitat, comarca, nivell i modalitat.

Com m’inscric?
La inscripció es s’inicia a mitjan novembre i fins a finals de desembre. Es pot fer de manera presencial al centre on es realitza el curs, si són presencials o combinats. En el cas dels cursos en línia 100%, la inscripció es realitza a través del portal Parla.cat.

Curs de català oral
Com a novetat, s’ofereix un curs de català oral adreçat a persones gens o poc alfabetitzades, que permeti l’adquisició de la competència bàsica de comprensió i expressió oral de la llengua, que s’implementarà amb una prova pilot a partir de gener en alguns centres de la xarxa territorial del Consorci, amb la finalitat d’incorporar-lo més endavant a l’oferta general.

Matrícula gratuïta a cursos superiors

Per incentivar la continuïtat de l’aprenentatge, el Consorci ofereix la matrícula gratuïta del nivell bàsic 3 als alumnes que han fet el bàsic 1 i el bàsic 2 durant els 11 mesos anteriors.

Es redueix la ràtio d’alumnes per curs i s’ofereixen mòduls de català bàsic gratuïts