• Imprimeix

S’aprova el Pla d'estalvi i eficiència energètica als edificis i equipaments de la Generalitat 2018-2022

Es reduirà el consum anual d’energia i d’emissions de gasos causants de l’efecte hivernacle un 7,7%

05/12/2018 11:12
Senyal de vehicle elèctric en un aparcament d'un punt de recàrrega

Senyal de vehicle elèctric en un aparcament d'un punt de recàrrega

El Govern ha aprovat el Pla d’estalvi i eficiència energètica als edificis i equipaments de la Generalitat 2018-2022, que té l’objectiu d’optimitzar la gestió energètica de la Generalitat, modernitzar les instal·lacions, reforçar el compromís amb el medi ambient i exercir de tractor per al sector i per a la societat. El Pla es proposa assolir el 2022 una reducció anual del 7,7% en el consum d’energia i en les emissions de gasos d’efecte hivernacle, i una disminució del 5,5% de la factura energètica de l’administració catalana.

Com es portarà a terme
Es plantegen 4 eixos de treball:

  • Renovació energètica dels edificis i equipaments públics: Es preveu rehabilitar amb criteris d’estalvi i eficiència energètica un 3% de la superfície del parc d’immobles públics cada any i es realitzaran auditories energètiques a tots els edificis públics.
  • Introducció d’energies renovables: S’elaborarà un informe per analitzar l’aprofitament d’energies renovables en el parc d’edificis i equipaments públics i el seu potencial en aquest àmbit i s’instal·larà 20 MW d’energia solar fotovoltaica en règim d’autoconsum als edificis públics
  • Mesures de mobilitat: S’instal·laran 200 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en els aparcaments del immobles, i es promourà la compra agregada de vehicles, l’adquisició, rènting o lloguer de vehicles elèctrics,
  • Mesures de formació: Adreçades tant als professionals de la gestió energètica de la Generalitat com al conjunt dels treballadors.

En conjunt, l’aplicació de totes aquestes mesures requerirà una inversió aproximada de 47,5 milions d’euros, prioritàriament en el format de serveis energètics.

Es rehabilitaran els edificis de la Generalitat amb criteris d’estalvi i eficiència energètica

Més informació