• Imprimeix

S’obriran 22 noves estacions de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics

Al 2019, cap punt del país estarà a més de 30 quilòmetres d’un punt de recàrrega ràpida

11/12/2018 13:12
Estació de recàrrega ràpida a l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp)

Estació de recàrrega ràpida a l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp)

Catalunya sumarà 22 noves estacions en 15 noves ubicacions a la seva xarxa pública de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics, que se situaran a Manresa, Lleida, Figueres, Montmeló, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Sant Feliu de Guíxols, Tarragona –amb 2 estacions a cada municipi-, Vilobí d’Onyar, Cambrils, Móra la Nova, Móra d’Ebre, Cervera, Sant Vicenç dels Horts, Vic i el Vendrell -1 estació a cada municipi-. Amb aquests nous punts s’arribarà a les 88 estacions públiques de recàrrega ràpida a Catalunya.

La Generalitat, a través de l’ICAEN, ha destinat 854.750 euros a incentivar i desplegar la instal·lació d’aquestes estacions, i la gestió anirà a càrrec dels corresponents ajuntaments o corporacions locals. Totes aquestes estacions seran interoperables, és a dir, s’hi podrà accedir amb qualsevol de les targetes d’usuari emeses per les corporacions locals que gestionen les estacions.

Què és una estació de recàrrega ràpida?
Són estacions on pots carregar les bateries del teu vehicle de manera ràpida. Proporcionen una autonomia d’uns 120 quilòmetres en 30 minuts. Són d’accés públic i tenen els tipus d’endoll més utilitzats. L’objectiu és que l’any 2019 la xarxa ràpida de recàrrega assoleixi les 100 estacions, i que tot el territori català tingui un punt de recàrrega ràpida a menys de 30 quilòmetres.

La mobilitat elèctrica a Catalunya

  • Més de 12.000 vehicles elèctrics circulen per les carreteres catalanes
  • Un 1% dels nous turismes matriculats i un 4% de les noves motocicletes matriculades són elèctrics
  • Un 9% dels turismes matriculats són híbrids.

En total s’arribarà a les 88 estacions públiques de recàrrega ràpida, que donen servei als més de 12.000 vehicles elèctrics

Més informació