• Imprimeix

Concurs públic per a les places de delegat del Govern a Portugal, a l'Europa Central i als Països bàltics

La convocatòria està oberta tota la ciutadania que compleixi els requisits de participació

09/01/2019 10:01
Mapamundi

La Generalitat ha obert a concurs públic les places de delegat del Govern a Portugal, a l’Europa Central i als Països bàltics. La convocatòria de les tres places està oberta a totes les candidatures que compleixin els requisits de participació del procés de selecció.

Requisits per participar-hi
En les tres places cal disposar d’una llicenciatura o grau i tenir domini del català i l’anglès, i en el cas de Portugal el portuguès i en el cas d’Europa Central l’alemany. Als anuncis de convocatòria hi trobareu la resta d’aspectes a valorar i què cal fer per presentar-s’hi.

Quines són les tasques d’un delegat del Govern?
Les funcions principals del delegat són les de representar el Govern de la Generalitat en l’àrea geogràfica i funcional corresponent, dirigir i impulsar l’activitat de la Delegació, elaborar i coordinar l’acció exterior del Govern en l’àmbit d’actuació de la delegació i mantenir les relacions amb altres òrgans o organitzacions internacionals de la seva àrea territorial.  

Pla de desplegament de les delegacions del Govern a l'exterior
La reobertura de les delegacions de Portugal, amb seu a Lisboa; Europa Central, amb seu a Viena; i la creació de la dels Països bàltics, amb seu a Riga, s’emmarca en la segona fase de consolidació del pla de desplegament de les delegacions del Govern a l’exterior, que també inclou les delegacions als Balcans, amb seu a Zagreb; als Països nòrdics, amb seu a Estocolm; i a la Mediterrània, amb seu a Beirut. El passat mes de novembre el Govern va aprovar la reobertura i creació d’aquestes sis delegacions.

La tercera fase, d’expansió, preveu obrir noves seus i tenir noves figures de presència en punts geogràfics com l’Orient Mitjà, els països asiàtics o l’Amèrica Llatina.