• Imprimeix

Acord per la Renda Garantida de Ciutadania

Es preveu que comenci la seva aplicació el mes de setembre d’aquest any amb un 85% de la prestació

15/05/2017 13:05
ajuda

El Departament de Treball Afers Socials i Famílies i els promotors de la Iniciativa Legislativa Popular per a una Renda Garantida de Ciutadania han signat l’acord que farà possible la tramitació d’una llei al Parlament de Catalunya per a garantir aquest nou dret.

La Renda Garantida de Ciutadania ha de ser tramitada com a llei al Parlament i es preveu que comenci la seva aplicació el mes de setembre d’aquest any amb un 85% de la prestació. La implementació es durà a terme durant quatre anys, fins a l’abril de 2020, quan tots els beneficiaris ja en cobraran el 100%. Durant aquest temps, una comissió farà un seguiment per tal d’avaluar l’aplicació i modular els canvis necessaris per a fer-la efectiva.

En la signatura de l’acord hi ha estat presents representants de federacions i entitats del tercer sector, promotors de la ILP, patronals (Foment i PIMEC), sindicats (UGT i CCOO),  i entitats municipalistes. (Federació de Municipis de Catalunya i Associació Catalana de Municipis).

Beneficiaris de la Renda Garantida de Ciutadania

Podran obtenir la Renda Garantida de Ciutadania totes aquelles persones majors de 23 anys amb dos anys de residència a Catalunya i que hagin esgotat totes les prestacions i no tinguin un patrimoni superior a la primera residència. Tot i així, existeixen algunes compatibilitats amb ajuts socials, com són les prestacions derivades de la llei de dependència, així com les famílies que rebin beques de transport i menjador escolar, les altres ajudes són compatibles i alhora computables.

Una altra exempció que contempla l’acord és per les famílies monoparentals amb contractes a temps parcial que tinguin una renda inferior a l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC). Aquestes famílies podran rebre la prestació fins a arribar a aquest topall.

Les persones que vulguin adquirir la Renda Garantida de Ciutadania hauran de sol·licitar-la a través de les oficines del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya. Des del Departament de Treball se’ls traçarà el pla d’inserció laboral i, en cas que sigui necessari, se’ls derivarà cap als serveis socials.

Treball, Afers Socials i Famílies i els promotors de la Iniciativa Legislativa Popular signen l’acord per fer possible la tramitació de la llei al Parlament de Catalunya