• Imprimeix

Agència de Ciberseguretat de Catalunya

L’ús quotidià de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) les converteixen en essencials per a l’economia i la societat

13/07/2017 18:07
ciberseguridad

Catalunya disposarà d’un òrgan encarregat d’investigar i analitzar els ciberincidents i ciberatacs que es produeixin a les xarxes de comunicacions electròniques i als sistemes d’informació públics. El ple del Parlament ha aprovat aquest dimecres, per àmplia majoria, la Llei de creació de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, òrgan que substituirà el Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT).

L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya s’encarregarà de prevenir, detectar, respondre i investigar incidents o amenaces a les xarxes de comunicacions electròniques i als sistemes d'informació públics, i de planificar, gestionar, coordinar i supervisar la ciberseguretat a Catalunya, minimitzar els danys i el temps de recuperació de les xarxes i els sistemes en cas de ciberatac i col·laborar amb els cossos policials i les autoritats judicials.  

La Generalitat de Catalunya aposta des de fa temps per la plena implantació de la societat digital. Actualment, un elevat volum de serveis públics que presta ja es troben disponibles a la xarxa i són accessibles per als ciutadans.

L’ús quotidià de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i el tractament que en fan les empreses, entitats i ciutadans les converteixen en essencials per al desenvolupament econòmic i la convivència social.

El ple del Parlament ha aprovat, per àmplia majoria, la llei que permet la creació d'aquest nou òrgan