• Imprimeix

Ajuts a la Cooperació per a la Innovació

Catalunya ha estat una de les primeres regions europees a desenvolupar la mesura de cooperació per a la innovació

07/08/2017 17:08
in

Davant l’èxit de les convocatòries 2015 i 2016,  el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha convocat novament els ajuts destinats a la Cooperació per a la Innovació, per un import de 4 milions d'euros. La convocatòria d’aquest 2017 incrementa en 500.000 euros el pressupost de les dues anteriors, a les que es va destinar 3,5 milions d’euros respectivament.

Es tracta d’un ajut cofinançant en un 57% pel pressupostos del Departament i el 43% restant l’aporta el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER). El termini per a la presentació de sol·licituds serà obert fins al 15 de novembre.

L’objectiu d’aquest ajut, que compta amb una dotació de 17,6 milions d’euros per a tot el període de programació del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2020, és facilitar la creació i el funcionament de Grups Operatius a través del plantejament i redacció de projectes d’innovació i la realització de projectes pilot innovadors.

En aquesta línia, Catalunya ha estat una de les primeres regions europees a desenvolupar la mesura de cooperació per a la innovació. Durant les convocatòries 2015 i 2016 es va aprovar un total de 78 iniciatives de Grups Operatius, per un valor total de 7.000.000 euros. D’aquestes iniciatives, 33 corresponen a plantejament i redacció de projectes d’innovació, i 45 corresponen a projectes pilot innovadors.

Els resultats obtinguts de l’execució d’aquests projectes es divulgaran a través de la xarxa d’innovació agroalimentària de Catalunya (Xarxa-i.cat) i de l’Associació Europea per a la Innovació (AEI).

Aquesta nova convocatòria comptarà amb mig milió d'euros més que les dues convocatòries anteriors

Més informació