• Imprimeix

Ajuts al pagament del lloguer en cas de risc d'exclusió social

L’import màxim dels ajuts que podran rebre els beneficiaris és de 2.400 euros anuals

15/05/2018 14:05
ajuts al lloguer

S'ha obert la convocatòria d’ajuts al pagament del lloguer per aquest 2018 per a col·lectius específics. S'hi poden acollir:

  • Persones titulars de contractes de lloguer celebrats a partir de l'1 de novembre de 2017, obtinguts a través de les borses de mediació per al lloguer social, o gestionats per entitats sense ànim de lucre o administracions o entitats públiques, excepte l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. El termini de sol·licitud per a aquest col·lectiu finalitza el 31 d’octubre.
  • Persones beneficiàries de les prestacions econòmiques d'especial urgència. Per a aquest col·lectiu, el termini finalitza el 29 de juny.
  • Persones beneficiàries de les prestacions complementàries per donar continuïtat al pagament del lloguer. Per a aquest col·lectiu, el termini finalitza el 29 de juny. 

Pel que fa als requisits sobre el preu del lloguer, el límit mensual per als pisos de Barcelona ciutat no pot superar els 750 euros; en el cas de la demarcació de Barcelona és de 600 euros; a Girona s’ha establert en un màxim de 500 euros; a Tarragona, 450 euros; a Lleida, 400 euros i a les Terres de l’Ebre el topall és de 350 euros.

Quant als requisits d’ingressos de la unitat de convivència no pot superar 1,5 vegades l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC), ponderat segons nombre de membres i zona geogràfica.

L'import màxim de la prestació pot ser de 200 euros mensuals (2.400 euros anuals), i el mínim pot ser de 20 euros al mes (240 euros mensuals).

Els ajuts són per a col·lectius específics que compleixin els requisits establerts a la convocatòria