• Imprimeix

Ampliació del termini per votar a l’estranger

Els electors residents permanents a l’exterior podran exercir el seu dret a vot fins al mateix dia de les eleccions del 21D

13/12/2017 19:12
urna

urna

La Junta Electoral Central (JEC) ha adoptat l’acord d’ampliar als dies 20 i 21 de desembre el dret a vot presencial dels electors residents permanents a l’exterior (CERA), amb la finalitat de facilitar al màxim l’exercici del dret a sufragi d’aquests ciutadans. El termini acabava inicialment el 19 de desembre.

D’aquesta forma, els ciutadans podran dipositar el seu vot a les urnes dels consulats i oficines consulars habilitades fins al mateix dia de les eleccions del 21D. L’hora màxima prevista de votació serà les 20 hores del dijous 21 de desembre, coincidint amb l’hora peninsular de tancament dels col·legis electorals.   

La JEC també ha ampliat fins al dimecres 20 de desembre el topall per dipositar el vot per correu des de l’estranger, fixat en un principi el dia 16 de desembre. Això vol dir que les Juntes Electorals Provincials hauran d’acceptar com a vàlids els vots per correu rebuts de les oficines consulars fins al dia abans de les eleccions.

Aquestes ampliacions del dret a vot dels residents permanents a l’exterior significa que el Ministeri d’Assumptes exteriors i Cooperació haurà de prendre totes les mesures necessàries per procurar que els sobres amb els vots dels electors puguin estar a disposició de Correus abans de les 13 hores del dissabte 23 de desembre. L’objectiu final passa per fer l’entrega dels enviaments a les respectives Juntes Electorals Provincials fins a les 8 del matí del diumenge 24 de desembre, per tal que puguin fer-ne el recompte.

La Junta Electoral Central amplia en dos dies el termini per votar de forma presencial a l'estranger

Més informació