• Imprimeix

Aplicació que geolocalitza els afectats per emergències

My112 permet l’enviament automàtic de les coordenades de localització del ciutadà que truca al telèfon 112 per alertar d’una emergència

17/07/2015 12:07
app

El telèfon d’emergències CAT112 ha incorporat una nova aplicació gratuïta per a telèfon mòbil que permet geolocalitzar automàticament els ciutadans que truquin per alertar d’una situació d’emergència. L’APP, anomenada My112, es podrà utilitzar a tot el territori sempre que hi hagi cobertura. L’APP, desenvolupada per Telefonica, és gratuïta i està disponible per als sistemes Android i iOS.

El funcionament de l’aplicació My112

Un cop descarregada l’APP, el ciutadà podrà trucar al CAT112 a través d’una icona que apareix en la pantalla i s’enviarà de forma automàtica la localització si hi ha cobertura de dades (4G, 3G o GPRS) mentre es realitza la trucada. En el cas que només hi hagi cobertura per veu, el ciutadà pot trucar el CAT112 a través de l’APP i facilitar per veu les coordenades que li apareixen en pantalla. La localització s’extreu de les coordenades facilitades pel millor sistema de localització del qual disposi el mòbil (GPS, aGPS, wifi...) amb un error de precisió de pocs metres, i és especialment útil en els casos en què la persona que pateix l’emergència o que n’és testimoni no sàpiga on es troba exactament (zones rurals, en trajectes per carreteres, etcètera).

L’aplicació My112 està disponible en català, castellà i anglès i permet l‘enviament de fotografies que ajudin als equips d’emergències si bé aquesta possibilitat queda restringida als casos que els operadors del CAT112 ho demanin. A més, My112 permet l’enviament de missatges al ciutadà per part de les autoritats.

En el cas de terminals amb sistema operatiu Android, l’aplicació s’executa automàticament en trucar al 112 amb el teclat. El sistema operatiu IOS ara per ara no permet aquesta funcionalitat i cal entrar a l’APP per fer la trucada.

Versió especialment dissenyada per a persones grans

També s’ha desenvolupat una versió per a les persones grans que, sempre que sigui possible, indica a l’usuari la seva posició indicant el carrer o indret en què es troba amb el seu nom i número de via corresponent. A més, lletres i números són més grans que en la versió estàndard per afavorir-ne la llegibilitat. Aquesta versió accessible està disponible, de moment, només per al sistema Android.

Aquesta APP se suma a les ja desenvolupades pel CAT112 per facilitar l’accés al telèfon d’emergències de col·lectius vulnerables com sords o laringectomitzats, que segueixen estant operatives. També segueix operativa l’APP per a turistes i per a residents temporals estrangers a Catalunya (estudiants i investigadors). 

L'APP és gratuïta, està disponible en català, castellà i anglès, i té una versió per a les persones grans