• Imprimeix

Art rupestre a Catalunya

20è aniversari de la declaració de Patrimoni Mundial de la UNESCO

29/11/2018 19:11
El Cogul. Roca dels Moros

Coves del Cogul. Roca dels Moros

Aquesta setmana es commemora el 20è aniversari de la inclusió de l’art rupestre de l’arc Mediterrani de la Península Ibèrica a la llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Per celebrar-ho, dissabte i diumenge es fan activitats per a tots els públics als principals jaciments d’art rupestre catalans. Es programaran visites guiades, jornades de portes obertes, rutes a peu i tallers, entre d’altres.

Hi participen els jaciments de Coco de la Gralla (Mas de Barberans), Coves de Vilella (Tivissa), La Vall de la Coma (L’Albi), Cova dels Vilars (Os de Balaguer), Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre de les Muntanyes de Prades (Montblanc), Capçanes (Priorat), La Roca dels Moros (El Cogul) i el Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre dels Abrics de l’Ermita (Ulldecona).

D'ara endavant

Els jaciments continuaran amb els treballs d’identificació, documentació, protecció, recerca, conservació i difusió del programa Corpus de les Pintures Rupestres de Catalunya; el projecte d’adequació dels accessos i del centre d’interpretació de la Roca dels Moros del Cogul (Garrigues) i el projecte de recerca de les pintures i els gravats rupestres del  mateix jaciment, o la millora tecnològica de la visita a les pintures rupestres amb Realitat Augmentada.

Per celebrar-ho, dissabte i diumenge es fan activitats per a tots els públics