• Imprimeix

Atemptat a Barcelona


Telèfon d'informació relacionada amb els atemptats: 012
Telèfon d'atenció a la víctima del delicte: 900 12 18 84

30/08/2017 09:08
atemptat

Segons el Servei d’Emergències Mèdiques, en l’atemptat terrorista del passat dijous a Barcelona i Cambrils han mort 16 persones i més d'un centenar han resultat ferides. Són de 34 nacionalitats diferents (Alemanya, Algèria, Argentina, Austràlia, Àustria, Bèlgica, Marroc, Canadà, Xina, Colòmbia, Cuba, Equador, Egipte, Estats Units, Filipines, França, Gran Bretanya, Grècia, Holanda, Hondures, Hongria, Irlanda, Itàlia, Kuwait, Macedònia, Mauritània, Pakistan, Perú, República Dominicana, Romania, Taiwan, Turquia i Veneçuela). La majoria de persones hospitalitzades són de l'Estat espanyol, amb 24 persones; 20 són de França; 10 d'Alemanya i 4 d'Holanda i d'Irlanda. 

Les 16 víctimes mortals han estat ja identificades. El Departament d’Interior manté la coordinació de dos dispositius en relació als atemptats, el policial i el d'atenció a víctimes, afectats i familiars d’aquests. Per seguir l'evolució de les xifres de ferits i de les tasques d'identificació de víctimes, consulteu aquest enllaç

Si teniu qualsevol informació rellevant sobre l'incident, escriviu a mossos.terrorisme@gencat.cat o truqueu al 937 285 220.  

Operació policial: 12 membres abatuts o detinguts

Operatius de Mossos d’Esquadra han abatut al terme municipal de Subirats a Younes Abouyaaqoub, l'autor material de l'atemptat terrorista a Barcelona. Dels 12 membres involucrats inicialment en els atemptats de Barcelona i Cambrils, 4 han estat detinguts, dos van morir a l’explosió d’Alcanar i sis han estat abatuts per la policia. Tot i així, no es dona per tancada l’operació i en properes setmanes es poden ampliar les investigacions.

En una declaració oficial, el president Puigdemont ha agraït la tasca dels Mossos d’Esquadra i la coordinació amb la resta de forces de seguretat de l’Estat. 

Telèfons d’atenció ciutadana

Els telèfons d'atenció ciutadana 012 i 900400012 han atès 13.070 trucades des de les 18h del dijous 17 d'agost fins a les 18h del dilluns 21 d'agost. A més, 2.722 persones han trucat al 012 per oferir-se com a voluntàries per fer diferents serveis (traductors, donants de sang o de medul·la, psicòlegs, advocats... ).