• Imprimeix

Balanç de la sinistralitat durant l’estiu

Un terç dels accidents mortals d’aquest estiu han ocorregut en cap de setmana i més de la meitat han estat en la franja horària de tarda

15/09/2017 16:09
conduir

Durant el període estival –del 21 de juny a l’11 de setembre– han mort en vies interurbanes 43 persones en 36 sinistres viaris, 6 persones més que durant el mateix període de l’any passat, quan hi va haver 35 accidents mortals amb 37 persones mortes. Si ens fixem en les dades de sinistralitat durant l’estiu de l’any 2010, quan van perdre la vida 70 persones en 64 sinistres de trànsit, la disminució arriba al 39% pel que fa a les persones mortes i al 44% en el cas dels accidents.

Tot i el repunt de sinistralitat d’ aquest estiu, les dades globals del que portem de 2017 mostren que la sinistralitat i el nombre de víctimes s’han reduit. En concret, des de l’1 de gener i fins al 14 de setembre, han mort 107 persones en 95 accidents de trànsit; dades que representen un descens del 3,6% de les víctimes mortals en comparació amb l’any passat i del 38,2% respecte del 2010.

De les dades presentades, es desprèn que els accidents mortals d’aquest estiu i del passat són gairebé els mateixos (35 el 2016 i 36 el 2017) però hi ha hagut un increment de les víctimes mortals, en parta  causa de l’augment de les col·lisions frontals, i d’una major ocupació dels vehicles, que poden explicar l’increment de les víctimes mortals.

Quant a les dades de persones ferides de gravetat aquest estiu, hi ha hagut una reducció del 21% respecte l’any passat, amb un total de 207 ferits greus, 54 persones menys que l’estiu del 2016.

Un terç dels accidents mortals d’aquest estiu han ocorregut en cap de setmana i més de la meitat han estat en la franja horària de tarda. Pel que fa a la distribució territorial dels sinistres mortals, les dues demarcacions on s’han reduït els accidents mortals han estat Tarragona i Girona.

L'augment dels accidents múltiples i de les col·lisions frontals incrementen la mortalitat aquest estiu