• Imprimeix

Cat@Salut La Meva Salut

Des de l'inici de la prova pilot fins avui, els CAP han tramitat més de 10.000 sol·licituds d'accés

16/06/2015 16:06
salut

Els ciutadans que ho desitgin podran demanar un codi d’usuari i una clau el seu Centre d’Atenció Primària (CAP) per accedir a la seva informació clínica. Aquestes dades estaran disponibles a l’espai digital Cat@Salut La Meva Salut, que conté informació personal de salut generada arran de l'atenció sanitària en els centres assistencials públics.

A través d’un codi d’usuari i una clau, proporcionats pel CAP de referència de cada usuari, les persones de més de 18 anys que ho vulguin disposaran de la seva informació clínica personal (com ara diagnòstics, informes clínics o resultats de proves i exploracions) en un espai digital accessible des de qualsevol lloc i en qualsevol moment, sense que sigui necessari que acumulin informes de cap mena. Aquest nou sistema d’accés s’afegeix a la possibilitat d’accedir-hi per mitjà de certificat digital, ja operatiu per a tots els ciutadans de totes les regions sanitàries.

A través d’aquest espai, els ciutadans poden accedir també a altres serveis com ara el pla de medicació personal vigent, el document de voluntats anticipades presentat en el Registre departamental o la sol·licitud del dia i hora de visita i el canvi de professional per a les àrees bàsiques de salut que gestiona l’Institut Català de la Salut o el Consorci Sanitari de Terrassa. En una segona fase, està previst incorporar-hi altres serveis, per exemple una agenda personalitzada per a cada ciutadà, la possibilitat de declarar-se donant d’òrgans o informació sobre les intervencions quirúrgiques garantides.

Desplegament a tots els centres
La plataforma impulsada pel Servei Català de la Salut (CatSalut) va iniciar el mes de febrer passat el desplegament del nou sistema d’accés en tots els centres d’atenció primària del territori català i es preveu que la implantació arribi a totes les regions sanitàries a finals d’aquest any. El nou sistema d’accés ja es pot demanar a tots els CAP de les regions sanitàries del Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre, Girona, Alt Pirineu, Lleida i Catalunya Central i, a partir d’aquest mes de maig, s’anirà desplegant a la Regió Sanitària Barcelona, començant per les comarques del Vallès Occidental, Vallès Oriental, Maresme i Barcelonès Nord, a més dels 33 centres esmentats.

Amb un codi d'usuari i una clau, els ciutadans poden fer tràmits i consultar la seva informació clínica a través d’un espai digital que anirà incorporant nous serveis