El Consorci per a la Normalització Lingüística disposa de 146 punts d’atenció a empreses distribuïts arreu de Catalunya

El client té dret a ser atès en català.
El Departament de Cultura dóna un nou impuls al programa “Català i empresa. Ja estàs al dia?” amb una onada d'accions que tenen com a objectiu incrementar l'ús de la llengua catalana en l'àmbit empresarial, fer créixer l'oferta de productes i serveis en català, i garantir els drets lingüístics dels consumidors.
Els arguments que presenta el programa a favor de l’ús del català a l’empresa són els següents:
- Les empreses que utilitzen la llengua del client donen un servei de qualitat.
- El client té dret a ser atès en català.
- És de llei que els rètols estiguin en català.
- Etiquetar en català també és de llei.
- La documentació comercial ha d’estar disponible en català.
- El català és una llengua de mercat.
- Grans marques internacionals aposten pel català.
- Els productes digitals també parlen català.
En el marc del programa, el Departament de Cultura treballa amb organitzacions empresarials (Confederació de Comerç de Catalunya, PIMEC, CECOT i l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya, entre d’altres) donant suport a projectes que fomenten la incorporació del català en els webs d’empresa, l'atenció oral, la documentació escrita i la comunicació amb el client. També ofereix una línia d’ajuts a les empreses per a la incorporació del català en productes i serveis tecnològics adreçats a usuaris finals (aplicacions per a dispositius mòbils, videojocs, programari, etc.) i per a la traducció al català d'obres no literàries.
A través del Consorci per a la Normalització Lingüística, s'impulsen activitats de formació a mida per a empreses i un pla d'atenció oral en català al comerç, adreçat als establiments d'alimentació i de restauració, especialment els regentats per immigrants. El Consorci per a la Normalització Lingüística disposa de 146 punts d’atenció distribuïts arreu de Catalunya i oberts a les empreses. L'any 2014 ja es van signar 3.571 convenis de col·laboració amb empreses.
Actualment els coneixements de català de personal directiu, tècnic i d’administració de les empreses catalanes superen els de la mitjana de la població: 89,2% el saben parlar i 79,8% el saben escriure. En canvi, aquests coneixements no es traslladen en la mateixa proporció en l’ús real del català amb els clients, àmbit en què cal millorar i avançar. Per incidir en aquesta situació el Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, posa en marxa aquestes accions de promoció del català a l’empresa.
Tota la informació de la campanya i l’argumentari està disponible en el web desenvolupat per la Direcció General de Política Lingüística.
Suport per incorporar el català en l'atenció al client, a la documentació i als webs corporatius, entre altres mesures