• Imprimeix

S’obre el Cens d'entitats de foment de la llengua catalana

Inscriu la teva entitat fins al 30 d’abril

11/01/2019 11:01
Cens d'entitats de foment de la llengua catalana

Les entitats que fomenten la llengua catalana i/o duen a terme activitats per impulsar-ne l’ús ja poden sol·licitar la inclusió o renovació al Cens d’entitats de foment de la llengua catalana. El termini s’ha obert aquest mes de gener i s’allargarà fins al 30 d’abril.

Què és el cens i qui es pot inscriure
Agrupa entitats sense finalitat de lucre, organitzacions sindicals i empresarials, col·legis professionals i altres corporacions que, dins del seu àmbit d'actuació, fomenten la llengua catalana amb activitats que contribueixen a incrementar-ne el coneixement i l’ús entre la població en general o entre col·lectius concrets, o bé que promouen actituds positives envers el català.

Qui en forma part
Actualment, el Cens està integrat per 214 entitats (163 associacions i 51 fundacions) d’àmbits molt diversos: 117 entitats en l’àmbit cultural; 31 en l’àmbit empresarial, laboral i professional; 19 en l’àmbit foment de la llengua; 19 en l’àmbit de joves, lleure i esport; 10 en ciència i tecnologia, i 18 en integració social.

El Cens s’estén per 75 poblacions situades a Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Catalunya del Nord, Aragó, Andorra, Itàlia, entre altres. L’any 2018 es van incorporar al Cens 23 noves entitats.

Cens d’entitats de foment de la llengua occitana, aranès a l'Aran
Durant aquest mes de gener i fins al 31 de març també està obert el termini per a la inscripció al Cens d’entitats que fomenten la llengua occitana, aranès a l’Aran. Aquest Cens est va crear l’any passat. En aquesta primera edició s’hi van incloure 4 entitats.

Recorda que...
Les donacions a favor d’entitats privades sense finalitat de lucre, organitzacions sindicals i empresarials, col·legis professionals i altres corporacions de dret públic que tinguin per finalitat el foment de la llengua catalana i que figurin en el Cens desgraven en l’impost sobre la renda de les persones físiques.