• Imprimeix

Costa-Gavras rep el XXIX Premi Internacional Catalunya

Amb aquesta distinció el jurat reconeix el cinema com una de les grans formes de representació artística

18/07/2017 15:07
lliurament

El cineasta greco-francés Costa-Gavras ha rebut de mans del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, l’escultura que el distingeix amb el XXIX Premi Internacional Catalunya (PIC). El lliurament del Premi s’ha fet al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat. El membre del jurat i sociòleg nord-americà Richard Sennet ha fet la glossa del guardonat.

El XXIX Premi Internacional Catalunya ha reconegut a Konstantinos Costa-Gavras "per la qualitat de la seva extensa i intensa filmografia, així com per la seva evident mirada crítica sobre el món i el seu compromís social". El jurat del PIC també ha destacat que "les seves pel·lícules transcendeixen la conjuntura històrica del seu argument i s’han convertit així en símbols universals contra la intolerància, la repressió i la falta de llibertats". Costa-Gavras és el primer cineasta en rebre el Premi Internacional Catalunya i amb aquesta distinció el jurat reconeix el cinema com una de les grans formes de representació artística.

El Premi Internacional Catalunya, creat per la Generalitat el 1989, es concedeix anualment a aquelles persones que han contribuït decisivament amb el seu treball creador a desenvolupar els valors culturals, científics o humans arreu del món. En la convocatòria d’enguany hi han concorregut 141 candidatures provinents de 57 països. El guardó té una dotació de 80.000 euros i l’escultura La clau i la lletra d’Antoni Tàpies.

El cineasta El cineasta greco-francés ha estat reconegut per la qualitat de la seva filmografia i la seva mirada crítica sobre el món i el seu compromís social