• Imprimeix

Dia de dol pel doble homicidi dels agents rurals a Lleida

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha posat a disposició de les famílies i tot el Cos d'Agents Rurals atenció i suport psicològic.

22/01/2017 11:01
Minut de silenci a la Plaça de Sant Jaume

Minut de silenci a la Plaça de Sant Jaume

El Govern decreta 24 hores de dol, a partir de la mitjanit del 22 de gener, pel doble homicidi de dos agents rurals dissabte al matí a Aspa. Amb el decret se suspenen els actes de caràcter festiu organitzats per la Generalitat.  El conseller d’Interior,  Jordi Jané, i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, han condemnat "el doble homicidi”  i han traslladat a la família i al Cos d’Agents Rurals el condol i el suport del Govern en un moment “molt dur”. 

Les víctimes del doble homicidi són Francesc Xavier Ribas Villas, de 43 anys i veí de Lleida, i David Iglesias Díez, de 39 anys i veí d’Alcoletge. El presumpte homicida no tenia els permisos necessaris per utilitzar l’arma, que, en aquell moment, actuava sol i que s’ha autoinculpat.

Tant el conseller Jané com la consellera Serret han demanat no estigmatitzar el col·lectiu de caçadors. Pel conseller Jané “seríem molt injustos si es volgués estigmatitzar o criminalitzar”. 

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació  ha posat a disposició de les famílies i tot el Cos d'Agents Rurals atenció i suport psicològic.

Al presumpte homicida li havia caducat el permís per utilitzar l'arma