• Imprimeix

Dispositiu de trànsit

El Servei Català de Trànsit apel·la a la precaució en els desplaçaments per vies secundàries i locals i també en els desplaçaments cap a zones de platja

11/08/2017 10:08
carretera

El Servei Català de Trànsit (SCT) demana als conductors màxima atenció i prudència aquests dies amb motiu de la festivitat del 15 d’agost, en què hi ha un elevat nombre de desplaçaments per vies secundàries i locals que uneixen municipis. Cal mantenir màxima atenció i evitar distraccions també en els trajectes curts i per vies conegudes pels usuaris perquè poden ser perillosos. En aquest sentit, l’SCT apel·la a la responsabilitat i prudència dels conductors i conductores. En aquest sentit demana màxima col·laboració per assolir l’objectiu de víctimes zero, present en la campanya  “Tots tenim família. A la carretera Víctimes 0”.

L’SCT també recomana augmentar la prudència en els desplaçaments cap a les zones de platja, molt habituals en aquests dies festius i que fan que la mobilitat sigui molt elevada, en moments puntuals, a les carreteres de la costa. En aquests casos, com sempre, per evitar accidents, cal adaptar la velocitat, incrementar la distància de seguretat i sobretot evitar distraccions i no manipular el mòbil ni altres dispositius electrònics mentre s’està conduint.

Durant aquest 2017, 93 persones han perdut la vida a les carreteres catalanes i 502 persones han resultat ferides greus. I d’aquestes 93 víctimes, són 30 els motoristes morts, un terç del total de víctimes mortals en accidents de trànsit i el doble respecte del mateix període de l’any passat; i 184 els ferits greus, 47 motoristes menys que l’any passat. 

Mesures especials

Quant a les mesures especials per minimitzar les afectacions viàries de sortida,  tant  divendres  11  d’agost  a  la  tarda  com  dissabte  12  al  matí a la GI-662 a Castell-Platja d’Aro s’invertirà la prioritat de pas de la rotonda situada al punt quilomètric 3,8. Dissabte, per evitar retencions a la sortida 31 de l’AP-7 en sentit sud, s’invertirà la prioritat de la rotonda amb l’N-340 al Vendrell.

D’altra banda, per afavorir la mobilitat de retorn, diumenge 13 d’agost i dimarts 15 s’aplicarà una ordenació especial de la mobilitat a la C-31 a Platja d’Aro (rotonda de la Nàutica) i a la C-65 a Cassà de la Selva. També diumenge i dimarts a la tarda s’anul·larà el carril lent de la C-14 entre Reus i Montblanc en sentit nord per optimitzar la capacitat viària de la carretera i s’invertirà la prioritat a l’enllaç de la carretera C-14 amb l’N-240 a Montblanc.

Durant el dispositiu especial de trànsit s'han establert mesures especials de circulació