• Imprimeix

El telèfon d'emergències CAT112 atendrà en 50 idiomes

El Departament d’Interior garanteix així l’atenció en el 90% dels usos lingüístics mundials

09/02/2017 18:02
112

A partir d’ara, el Telèfon d’Emergències 112 de Catalunya CAT112 atendrà les trucades en 50 idiomes després d’incorporar al catàleg de serveis l’atenció telefònica, mitjançant un intèrpret, en 45 idiomes més, a banda del català, castellà, anglès, francès i alemany, en els quals ja atenia fins ara les peticions dels ciutadans.

Així, el CAT112, segueix donant compliment a l’objectiu estratègic de facilitar el màxim possible l’accés de tots els ciutadans que resideixen o visiten Catalunya i puguin patir una emergència.

A partir d’ara, el CAT112 incorpora un sistema que permet que, quan hi hagi alguna trucada d’un idioma que no sigui els 5 habituals, i sigui una de les 45 noves llengües, es posarà la trucada a 3 bandes en les que parlarà l’operador del 112, la persona que truca al 112 i un intèrpret d’empresa externa que traduirà el que ambdós expliquin. Aquests intèrprets no estaran físicament al CAT112 sinó que participaran via telefònica en les trucades. L’intèrpret participarà en la conversa de forma immediata i el sistema garanteix la confidencialitat i la disponibilitat 24 hores al dia els 365 dies de l’any i no tindrà cap cost per a la persona que truca.

El nou servei garanteix a més l’atenció per part del CAT112 als ciutadans en totes les llengües oficials de l’Estat: català, castellà, euskera i gallec.

Com a destinació turística de primer ordre mundial, el Cat112 atén cada any més trucades en idiomes diferents al català o castellà, així, el 2016 es van gestionar 25.837 trucades en anglès, francès i alemany, mentre que el 2015 el CAT 112 va atendre 19.435 trucades en aquestes llengües. Els mesos d’estiu són els que més trucades generen, especialment l’agost que significa el 25% de les trucades de l’any en idiomes diferents al català i castellà.

Els nous idiomes en els que atendrà el CAT112 són: italià, portuguès, incloent variant brasilera, japonès, xinès mandarí, xinès cantonès, rus, àrab, polonès, gallec, euskera, farsi, bambara, soninke, noruec, suec, txec, finès, grec, turc, romanès, ucraïnès, tailandès, eslovè, wòlof, lituà, hindi, fula, holandès, hongarès, búlgar, eslovac, serbocroata, danès, coreà, urdú, armeni, mandinka, paixtu, albanès, amazic, bosnià, taiwanès, georgià, persa i sirià.

S’afegeixen 45 idiomes nous als cinc en que ja s’atenien les trucades