• Imprimeix

En marxa el Tren dels Llacs

Es crearà una ruta cicloturística al corredor de la línia Lleida – la Pobla

13/04/2018 14:04
Tren dels llacs

Tren històric de la ruta dels llacs

El Tren dels Llacs de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) inaugura la seva desena temporada i torna a circular a partir del dissabte, 14 d’abril. El tren històric que uneix Lleida i la Pobla de Segur es posa en marxa fins al mes de novembre, amb una ocupació prevista del 98% i amb l’objectiu d’assolir els 7.588 viatgers de la darrera temporada.

Es faran 30 viatges. L’itinerari fa sortida de Lleida a les 10.40h i arriba a La Pobla a les 12.35h. La tornada s’efectua a les 17.00h i arriba a la destinació, Lleida, a les 19.00h.

Activitats i tast gastronòmic

A més de gaudir del paisatge singular de les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà, els passatgers podran adquirir paquets turístics (visites guiades, tastos de productes locals, etc.) i rebran l’estoig de benvinguda, format per diferents productes gastronòmics locals. A la tornada s’oferirà un tast de coca de recapte de Balaguer.

Tarifes

Les tarifes del Tren dels Llacs són de 31 euros el bitllet d’adult i 17 euros el bitllet infantil. Els grups de més de 20 persones tenen un descompte especial i els nens a partir de 3 anys accedeixen gratuïtament.

El Tren panoràmic

A les 26 circulacions habituals s’hi sumaran 4 circulacions durant l’estiu, època que tradicionalment es deixaven de circular per les altes temperatures de la zona. Els nous trens climatitzats estan equipats amb uns vidres panoràmics.

En bicicleta pels llacs

S’ha presentat l’estudi de viabilitat i el traçat de la nova via cicloturística Lleida-la Pobla, Ruta dels Llacs, en el corredor del ferrocarril entre Lleida i la Pobla i amb connexions amb la línia d’FGC.

La ruta transcorrerà per 13 municipis i en el seu traçat s’aprofitaran principalment camins de servei de la línia del ferrocarril, trams de vies verdes o camins pedalables ja existents o en projecte, així com camins rurals o forestals i carreteres locals.

Comença la desena temporada del tren, que circularà fins al 3 de novembre

Més informació