• Imprimeix

FGC millora la flota de trens cremallera

El 2017 el Cremallera de Núria ha registrat un 9% més de viatgers que la temporada anterior i el Cremallera de Montserrat un 21% més

10/08/2017 13:08
Trens cremallera

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha registrat en els darrers mesos un progressiu increment de la demanda de viatgers tant en les Línies Metropolitanes, a la línia Lleida-La Pobla i als trens turístics que gestiona, com als cremalleres de Vall de Núria i de Montserrat. En aquest sentit, fins al mes de juliol de 2017 el Cremallera de Núria ha registrat 184.545 viatgers, el que representa un 9% més que l’any 2016. El Cremallera de Montserrat ha obtingut un increment d’usuaris superior amb un 21%, el que representa 70.800 visitants més.

Donat aquest increment de la demanda, FGC ha decidit reforçar el seu parc mòbil de trens cremallera per guanyar robustesa, fiabilitat i disponibilitat per seguir oferint un servei de transport de viatgers de màxima qualitat.

Cremalleres adaptats a persones amb mobilitat reduïda a la Vall de Núria

FGC ha adjudicat per un import de prop de nou milions d’euros la fabricació d’una nova locomotora, dos cotxes remolc i dos cotxes intermedis per reforçar el parc mòbil de Vall de Núria.

La nova locomotora serà mixta de tipus bimodal, és a dir, podrà circular tant per les vies convencionals com en el sistema cremallera.

Els nous cotxes estaran dissenyats amb criteris d’accessibilitat, per tant disposaran d’una zona dedicada a les persones amb mobilitat reduïda i a més s’implementarà en tot el parc mòbil aire condicionat per millorar les condicions de confort per als usuaris.

Una vegada incorporat aquest nou material mòbil a Vall de Núria, es realitzarà el trasllat definitiu de dos dels automotors Stadler GTW a Montserrat. Actualment, FGC disposa de cinc automotors d’aquest tipus a Montserrat, i amb la incorporació d’aquests dos nous GTW procedents de Vall de Núria, s’assegurarà també la robustesa, fiabilitat i disponibilitat del material mòbil de Montserrat.

Reforçarà el parc mòbil dels trens cremallera de la Vall de Núria i Montserrat

Més informació