• Imprimeix

Finestreta Única Empresarial, només caldrà aportar les dades una vegada

Oferirà un nou servei d'informació i gestió de finançament per a les empreses

08/01/2019 16:01
Finestreta única

El Consell Executiu ha aprovat el Pla d’Implantació de la Finestreta Única Empresarial 2019-2021. El nou pla preveu simplificar encara més els règims d’intervenció. A més, introduirà mesures per fer possible que l’empresari només hagi d’aportar les dades una única vegada.  

Així mateix s’oferirà un nou servei d’informació i gestió de finançament per a les empreses i donarà atenció prioritària als projectes d’implantació empresarial que puguin ser estratègics per a l’economia i l’ocupació.

El Pla es va pensar per reduir les càrregues administratives a les empreses, homogeneïtzar els requisits per legalitzar una activitat econòmica i oferir un portal únic de relació entre administració i empreses, professionals i intermediaris.

  • Garantir l’estandardització dels règims d’intervenció i dels procediments a les diferents administracions públiques amb una visió digital en origen.
  • Aconseguir que l’empresari doni les seves dades només un cop. Les administracions passaran de treballar amb formularis a treballar amb dades que podran compartir entre elles.
  • Transparència. Els titulars d’una activitat econòmica han de poder conèixer de forma fàcil i en multidispositiu quins són els procediments administratius que han realitzat i conèixer l’estat de situació de cadascun d’ells i de l’activitat en la seva globalitat.
  • Transformar els tràmits en serveis públics proactius; més serveis i menys burocràcia.
  • Millores internes. Solucions tecnològiques, revisar processos interns per fer-los més àgils i eficients així com formar adequadament els empleats públics.
  • Comunicació amb les empreses. És necessari que la comunicació empresa-Administració sigui bidireccional i s’habilitin canals d’escolta activa.

Ja és present al 97% dels municipis i ofereix servei al 77% de la població