• Imprimeix

La Generalitat al saló AutoMobile

Es presentaran les actuacions del Govern per impulsar el desplegament del sector del vehicle autònom

12/05/2017 11:05
saló

Catalunya esdevindrà un entorn de proves únic a Europa en l’àmbit del vehicle autònom i connectat que permetrà que fabricants de vehicles i components de tot el món puguin fer assaigs i validacions en circuits, ciutats i carreteres catalanes, segons han informat el Departament d’Interior i el d’Empresa i Coneixement. Aquesta iniciativa es presentarà en el marc del congrés AutoMobile que se celebra a Barcelona.

Anomenada Catalonia Living Lab, la iniciativa contempla que empreses catalanes i de tot el món, siguin fabricants finals o de components d’automoció, puguin dur a terme proves per desenvolupar, fer testos i validar la tecnologia del vehicle autònom i connectat en el marc d’un entorn regulatori que ho permeti amb les garanties de seguretat adequades.

En concret, inicialment està previst que les proves es puguin dur a terme en 3 circuits, 7 rutes —que sumaran gairebé 200 km—, i 7 zones obertes que superaran els 12 km2 de superfície en diversos punts del país. La Generalitat actuarà com a finestreta única per facilitar aquestes proves. A més, es tracta d’una iniciativa que vol aportar valor afegit a la cadena de valor de la indústria de l’automoció a Catalunya i impulsi l’estratègia del país en l’àmbit de la indústria 4.0 amb la voluntat de liderar la quarta revolució industrial al sud d’Europa. Per la seva importància estratègica, aquesta iniciativa forma part del Pacte Nacional per a la Indústria i del Pacte Nacional per a la Societat Digital.

Vehicle connectat

D’altra banda, les actuacions del Govern per impulsar la indústria del vehicle autònom i connectat a Catalunya contemplen accions d’impuls de les tecnologies habilitadores  com ara el 5G, la visió per computador, la Intel·ligència Artificial i la Ciberseguretat. Igualment, preveu iniciatives que situïn la nova indústria digital catalana associada al vehicle autònom i connectat en una posició d’avantatge competitiu en el si d’Europa i fomentin la generació de nous perfils professionals que combinin les TIC i l’automoció, així com el desenvolupament de nous models de negocis relacionats amb el sector del vehicle autònom i connectat.

Catalunya es convertirà en un entorn de proves pioner a Europa en el camp del vehicle autònom i connectat