• Imprimeix

La Generalitat obre les dades dels seus canals digitals

El primer producte resultant de l’aplicació gencatGRAM és el web d’activitat de serveis digitals, que mostra dades d’activitat de Twitter, Facebook i blogs

19/07/2017 10:07

La Generalitat de Catalunya ha dissenyat i desenvolupat l’aplicació gencatgram per registrar en un únic entorn totes les dades i l’activitat dels diferents canals digitals del Govern i del conjunt de la Generalitat. Es tracta d’una base de dades que aplega i transparenta dades de xarxes socials i, en un futur, d'aplicacions mòbils, tràmits, webs i qualsevol canal digital que fins ara sols eren accessibles als responsables d’aquests serveis als dels departaments i organismes.

El gencatGRAM constitueix un punt d’inflexió en el monitoratge i l’avaluació de l’activitat dels canals digitals de l’Administració. Així, amb la nova aplicació, el ciutadà pot consultar les dades i valorar críticament si aquells canals responen als objectius pels quals existeixen. D’aquesta manera es fa realitat un principi fonamental de la governança oberta.

El primer mòdul d’aquesta nova infraestructura és el web d’activitat de serveis digitals http://activitat.serveisdigitals.gencat.cat, que fa visibles les dades d’activitat dels canals oficials de la Generalitat a Twitter, Facebook i blogs.

Amb la nova aplicació gencatGRAM, el ciutadà pot avaluar l’impacte dels serveis digitals de la Generalitat