• Imprimeix

La Generalitat renunciarà als envasos de plàstic d’un sol ús

Com a alternativa s'utilitzaran prioritàriament productes reutilitzables o fabricats amb materials compostables, vidre, paper o fusta

05/06/2018 19:06
plàstics

Es calcula que al fons de la Mediterrània hi ha uns 250.000 milions de petites peces de plàstic i 500 tones addicionals de residus de plàstic flotant a la superfície. Les Nacions Unides han volgut dedicar el Dia Mundial del Medi Ambient, el 5 de juny, a aquest problema i han instat els governs, la indústria, les comunitats i les persones a unir-se per reduir urgentment la producció i l'ús excessiu de plàstics d'un sol ús.

Per aquest motiu, la Generalitat de Catalunya deixarà de fer servir ampolles de begudes, coberts, plats, gots i bastonets per remenar begudes de plàstic d'un sol ús. Com a alternativa s'utilitzaran prioritàriament productes reutilitzables o fabricats amb materials compostables, vidre, paper o fusta. Aquesta prohibició s'aplicarà als departaments i ens del sector públic de la Generalitat, tant en els productes d'ús intern com en els utilitzats en actes públics i actuacions de difusió.

Aquesta proposta, que s'ha anunciat amb motiu del Dia del Medi Ambient, s'aprovarà durant la pròxima reunió del Consell Executiu.  

S'ha fet l'anunci a la cerimònia de lliurament del Premi Medi Ambient 2018

Més informació