• Imprimeix

La Setmana de la Ciència debat el model turístic

Inclou una sessió en directe de grafits urbans sobre “Dones i Ciència”, un concurs d’Instagram i la campanya “Passaport Científic”

09/11/2017 18:11
Cartell guanyador del concurs de cartells de la Setmana de la Ciència 2017

Cartell guanyador del concurs de cartells de la Setmana de la Ciència 2017

La 22a Setmana de la Ciència a Catalunya (SC’17), organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), amb el suport del Departament d’Empresa i Coneixement, se celebrarà a partir del 10 i fins al 19 de novembre. Aquest veterà programa d’activitats agrupa prop de 300 d’actes de divulgació del coneixement científic i tecnològic, moltes gratuïtes, a més de 50 localitats catalanes. La Setmana compta amb la col·laboració de les 12 universitats de Catalunya.

Conferència inaugural i jornada sobre models de turisme

Enguany, la Setmana s’inaugura a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), el dilluns 13 de novembre, amb la conferència Paradoxes turístiques, a càrrec de Miquel Puig, economista i director general del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC). L’acte inaugural anirà seguit de la taula rodona El model de turisme a la Catalunya del segle XXI.

100 científics i 12.000 alumnes al Dia de la Ciència a les Escoles

El dimecres 15 de novembre, 100 investigadors faran conferències divulgatives de forma simultània a centres d’educació secundària d’arreu Catalunya, amb una assistència prevista de 12.000 alumnes. És el dia de la Ciència a les Escoles, que vol potenciar les vocacions científiques.

"Grafits urbans Dones i Ciència"

Amb l’objectiu de reconèixer el paper històric i de futur de les dones científiques i fomentar les vocacions vers les ciències, en especial entre les noies, l’FCRi ha organitzat l’activitat "Grafits urbans Dones i Ciència", que se celebrarà el 16 de novembre davant l’edifici de l’FCRi (Pg. de Lluís Companys, 23, Barcelona, al costat de l’Arc de Triomf). Durant tot el dia, un artista professional pintarà murals dedicats a dones que han marcat moments rellevants de la ciència.

Instagram i "Passaport Científic"

També es convoca la tercera edició del concurs fotogràfic de la Setmana de la Ciència a través d’Instagram. La persona guanyadora rebrà com a premi una càmera fotogràfica i de vídeo de 360º Ricoh, empresa patrocinadora del concurs. Un altre concurs és la campanya "Passaport Científic", patrocinada per Abacus.  

"Itineraris guiats per la Ciència i la Història"

Com a activitat singular organitzada des de la Secretaria d'Universitats i Recerca, destaquen tres Itineraris guiats per la Ciència i la Història. Dues tindran lloc per Barcelona i un per Lleida. Aquests itineraris, que duren dues hores i mitja i compten amb un guia i dramatització amb actors, permetran descobrir la ciència i la història relacionada amb ambdues ciutats.

La 22a Setmana de la Ciència programa més de 300 activitats gratuïtes i per a tots els públics