• Imprimeix

La doctora Sandra Díaz, Premi Ramon Margalef d'Ecologia 2017

És una experta en l’estudi de l’impacte del canvi ambiental sobre la biodiversitat regional dels ecosistemes vegetals

13/07/2017 18:07
Sandra Díaz. Foto: Agència UNCiencia - UNC - Argentina

Sandra Díaz. Foto: Agència UNCiencia - UNC - Argentina

La doctora argentina Sandra Díaz ha estat escollida Premi Ramon Margalef d’Ecologia 2017. Considerada una de les científiques més influents del món, el jurat ha reconegut la seva contribució a l’avanç de l'ecologia fonamental, i la considera una de les millors expertes mundials en la matèria. L’acte de lliurament del premi tindrà lloc aquesta tardor, a Barcelona.

Sandra Díaz és doctora en ciències biològiques (cum laude) el 1989 a la Universitat Nacional de Córdoba. Des de 1994 és professora a aquesta Universitat i investigadora superior del Consell Nacional d’Investigacions Científiques i Tècniques a l’Institut Multidisciplinari de Biologia Vegetal (IMBIV) de la Universitat i el CONICET.

Base de dades global de plantes

Líder en iniciatives internacionals de recerca en els àmbits de biodiversitat, canvi ambiental global i ecosistemes, Sandra Díaz ha dirigit grups de científics de diferents països i orígens. Una de les seves contribucions d’èxit (juntament amb un petit nombre de col·legues) ha estat el desenvolupament de TRY, la base de dades comuna dels caràcters funcionals de les plantes més gran de la història a escala mundial.

És la fundadora i presidenta de Nucli DiverSus, una xarxa interdisciplinària que duu a terme investigació primària i síntesi sobre la biodiversitat i la sostenibilitat, amb èmfasi a l’Amèrica Llatina i projecció global.

Compta, a més, amb nombrosos premis nacionals i internacionals, com ara el Premi Nobel de la Pau atorgat el 1997 al Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic en què treballava.

Lliurament del Premi

El Premi Ramon Margalef d’Ecologia 2017 es va lliurar a la Dra. Sandra Díaz el dimarts 24 d’octubre, al Palau de la Generalitat. Així mateix, el dilluns 23 d’octubre va tenir lloc un seminari científic a la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona, que va començar amb una conferència acadèmica a càrrec de la Dra. Díaz, seguida d’una sèrie de taules rodones que van comptar amb la participació d’altres experts.

El jurat distingeix la seva contribució a la comprensió del paper de la biodiversitat en els ecosistemes