• Imprimeix

Les biblioteques catalanes amplien Viquipèdia

Fins el 31 de gener, bibliotecaris d’arreu afegeixen noves referències bibliogràfiques a l’enciclopèdia virtual

20/01/2017 14:01
viqui

Bibliotecaris de tot el món faran servir els seus coneixements per afegir, fins al 31 de gener de 2017, noves referències bibliogràfiques en els articles de la Viquipèdia, en el marc de la campanya internacional #1Lib1Ref, creada dins del Viquiprojecte Bibliowikis. Aquest projecte, que va començar el 2012 i en el qual actualment ja hi participen activament més de 200 biblioteques catalanes, és una iniciativa que vol apropar la Viquipèdia a la ciutadania i als professionals de les biblioteques.

A la pàgina web del projecte bibliowikis.cat hi ha les indicacions de com participar, com editar i seleccionar un article que es vol millorar, com afegir una referència, o desar i compartir l’article. Cadascuna de les referències afegides per un bibliotecari contribueix a disposar de les millors fonts bibliogràfiques.

El Viquiprojecte Bibliowikis és una iniciativa d'Amical Wikimedia, el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i d'altres xarxes de biblioteques dels països catalans. Vol apropar la Viquipèdia i els seus projectes germans a la ciutadania i als professionals de les biblioteques.

Participen en una campanya internacional per ampliar continguts a la Viquipèdia