• Imprimeix

Localitzat material explosiu de la Guerra Civil

Treballadors que estaven realitzant la reforma d’aquest edifici han localitzat gran quantitat de material explosiu provinent de la Guerra Civil

13/01/2017 11:01
tedax

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de l’Àrea de Desactivació d’Artefactes Explosius TEDAX- NRBQ han localitzat aquest matí a la Rectoria vella de Sallent (Bages) 450 granades de mà del model FAI, 7,6 kilograms de dinamita, 160 metres de metxa lenta, 750 artefactes explosius improvisats amb els seus detonadors i metxa, i 1.900 cartutxos de fusell del calibre 100 mm. Tots els artefactes provenen de la Guerra Civil espanyola. Aquesta rectoria va ser comissada per la Confederació Nacional del Treball (CNT) que l’utilitzava com a una local de l’organització. 

Els fets han passat quan els treballadors que estaven realitzant obres a l’edifici de la rectoria vella de Sallent han localitzat un amagatall en una falsa paret on hi havia diverses caixes amb granades i explosius de la Guerra Civil espanyola. Immediatament han aturat els treballs i han avisat els Mossos d’Esquadra que s’han desplaçat fins el lloc per tal d’iniciar la retirada de tot el material.

Es troben 450 granades de mà, 7,6 kilograms de dinamita i altres materials explosius a la rectoria vella de Sallent