• Imprimeix

Mobile Connect

El servei permet al ciutadà accedir de forma segura a diferents serveis digitals

24/02/2016 17:02
mòbil

La Generalitat de Catalunya ha presentat els resultats de la prova pilot d’identitat mòbil a través del servei Mobile Connect. Es tracta d’un programa pilot pioner a Europa que permet que un ciutadà estranger validi la seva identitat fent servir el seu telèfon mòbil i pugui accedir als serveis digitals de l’administració pública d’un altre país europeu.

La prova, que s’ha presentat al Congrés Mundial de Mòbils (MWC), ha consistit en desplaçar un ciutadà d’aquí a Finlàndia i un finès a Catalunya perquè cadascú interactués amb les administracions de cada país validant la seva identitat fent servir el seu telèfon mòbil

Aquests model funciona amb qualsevol terminal mòbil i es basa en un sistema encriptat vinculat a la targeta SIM del telèfon mòbil. Segons el nivell de seguretat, la identitat es valida mitjançant la introducció d’un codi numèric, l’empremta dactilar o l’acceptació d’un missatge directament des del terminal.

A més de la Generalitat de Catalunya, el projecte compta amb la participació de la Mobile World Capital Barcelona (MWCapital), l’associació GSMA i les operadores Telefónica, Orange i Vodafone.

La Generalitat prova amb èxit el primer servei d’identitat mòbil universal

Més informació