• Imprimeix

Neix el Parc Pirinenc de les Tres Nacions

Suma més de 428.700 hectàrees i 158 municipis, 15 de catalans, dos d’andorrans i 141 de francesos

24/08/2018 19:08
Pirineus

Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa (Andorra).

S'ha signat el protocol de creació del Parc Pirinenc de les Tres Nacions, una marca d’identitat comuna per millorar la gestió i promoció d’una de les àrees transfrontereres protegides més extenses d’Europa, entre Catalunya, Andorra i França.

Està format pel Parc Natural de l'Alt Pirineu, el Parc Natural comunal de les Valls del Comapedrosa (Andorra), el Parc Natural de la Vall de Sorteny (Andorra) i el Parc Natural Regional de Pyrénées Ariégeoises (França).  

Un parc amb 158 municipis

El Parc Pirinenc de les Tres Nacions suma més de 428.700 hectàrees i 158 municipis, 15 de catalans, dos d’andorrans i 141 de francesos. Servirà per a la promoció turística conjunta, la dinamització socioeconòmica i els intercanvis en matèria de sostenibilitat i patrimoni natural. És una de les àrees dels Pirineus més ben conservades.

El projecte es va començar a gestar de la mà del ja difunt pirineista Michel Sebastien, gran apassionat de la muntanya. A més, l’elevat interès científic dels quatre espais naturals protegits, juntament amb els esforços per a la conservació de la biodiversitat i el seu desenvolupament econòmic i humà, recomanen la cerca conjunta d’un reconeixement internacional.

És una marca d’identitat comuna per a una de les àrees protegides transfrontereres més extenses d’Europa